Wie zijn wij

onze persoonlijke en professionele achtergrond

Wie zijn wij

Irmgard van der Vegt (enneagramtype 1)

Achtergrond Irmgard

Ik ben geboren in Harderwijk, waar ik ook nu nog met mijn 4 zoons en echtgenoot Bart Schwarz woon. Van jongs af aan werkte ik mee in de MKB-zaak van mijn ouders. Ook al zagen mijn ouders mijn talent op dat vlak, het was niet wat ik wilde. Van mijn 18e tot mijn 25e werkte ik in management-assistent-achtige functies, maar die gaven mij onvoldoende uitdaging en voldoening.

Inmiddels al weer bijna 30 jaar geleden rolde ik het HR-vak in en vanaf dat moment is verzuim, het voorkomen ervan en het werken aan goed en gezond functionerende mensen en hun organisaties mijn passie geworden. Het was het moment om mij daarin (verder) te ontwikkelen. Een proces dat ook nu nog doorgaat.

Naast ervaring in de profitsector beschik ik over ruime ervaring in de Zorg & Welzijnssector. Mijn praktische hands-on mentaliteit is gaandeweg steeds meer aangevuld met inzicht in psychologische aspecten, die samenwerken mooier en effectiever kunnen maken. Er is voor mij niets mooiers dan mensen (weer) meer in hun kracht te helpen komen, ze nieuw perspectief te helpen vinden en eraan bijdragen samen werken en samen leven steeds soepeler kan verlopen.

Mijn eigen groeiproces

Mijn eigen groeiproces is gevoed in verschillende rollen en functies binnen het HRM-werkveld, gestimuleerd door mijn eigen levenservaring – met ook wel eens te veel hooi op mijn vork – en het volgen van de volgende opleidingen:

  • HBO-opleiding Personeel & Arbeid, Windesheim
  • Post-HBO Loopbaanadviseur, trainer en -coach bij de Academie voor Leven en Werk van Eva de Waard
  • Creatieve loopbaancoaching en counseling bij Alien Verhoef
  • Enneagramcoachopleiding bij Albert Kamphuis (Innovatiecirkel en Egowijs Leiderschapacademie)
  • Opleiding voor familie en organisatie opstellingen bij de Academie voor Opstellingen van Hylke Bonnema
  • verschillende bijscholingen en workshops op het gebied van verzuim, re-integratie en loopbaanontwikkeling

Ik ben actief lid van een intervisiegroep voor re-integratie-adviseurs en coaches in Amersfoort, van verschillende kennis- en sociale netwerken, lid en organisator van de werkgroep Energetisch en Systemisch werken in Harderwijk, wordt een aantal keer per jaar gevoed door trainingen van Re-turn – werkkracht bij kanker en volg regelmatig bijscholingen die bijdragen aan de kwaliteit van mijn werk. Daarnaast ben ik actief lid van het Platform Enneagram Professionals.

Wat klanten aan mij waarderen

Klanten waarderen de aandacht die ik ze geef en mijn enthousiasme, eerlijkheid en grote betrokkenheid. Ik kan mensen het vertrouwen geven dat het wel goed komt. Van nature gaat duidelijk en gestructureerd inzicht geven in problemen én oplossingen bedenken mij makkelijk af: Simpel waar kan, creatief puzzelend met mogelijkheden, gedegen en diepgaand waar nodig. Ik zoek naar een mensbewuste aanpak, die in het voordeel werkt voor alle partijen. Mijn ruime HRM-ervaring en brede kennis van wet- en regelgeving kan daarbij een groot voordeel zijn, zeker bij re-integratietrajecten.

Meer informatie over mijn achtergrond vind je in mijn Curriculum Vitae

Samenwerkingspartners

Voor sommige opdrachten werk ik samen met andere professionals uit mijn eigen netwerk of die van de opdrachtgever.

bartBart Schwarz (Enneagramtype 3)

van Leidinggeven is een Kunst is mijn vaste sparring- en (samenwerkings)partner.

Bart over zichzelf en zijn passie: Vanaf het begin van mijn professionele leven ondersteun ik leidinggevenden er meer uit te halen wat erin zit. In het begin vanuit de instrumentele kant als kwaliteitsmanager en P&O-er, en sinds 2000 als coach en trainer door de persoonlijkheid van de leidinggevende als uitgangspunt te nemen.

Mijn interesse in leidinggeven begon op de lagere school. Mijn vader vertelde me dat ik 12 jaar oud was toen ik een artikel las over leiderschap, gedrag en motivatie. Niet dat ik er me nog veel van herinner, maar het is een feit dat ik al heel lang bezig ben het verschil te begrijpen tussen goed en gemiddeld leiderschap. De eerste serieuze stap daarin was mijn studie sociale- en organisatiepsychologie, vervolgd door een aantal functies in het bedrijfsleven. Pon’s Automobielhandel en Debitel waren daarvan wel de meest bekende.

In al die functies zat wel een grote mate van zelfstandigheid, waardoor ik in staat was veel verschillende instrumenten te bekijken en met veel passie op leidinggevenden los te laten. Zo was ik gepassioneerd over het gedachtegoed van Covey, NLP, het bouwen van integrale kwaliteitssystemen of het coachen op resultaat. Irmgard van der Vegt, mijn vrouw en een belangrijke constante factor in mijn leven, zag ze allemaal komen en ook weer gaan.

Door die zoektocht wijzer geworden, herkende ik dan ook meteen dat De InnovatieCirkel van Albert Kamphuis een veel grotere breedte en diepgang had dan alle modellen die ik heb gezien. Toen ik Albert op een congres in 2007 tegenkwam, was de klik tussen ons dan ook instant over onze passie: een academie voor leidinggevenden waar je ècht leerde leidinggeven. Met hem heb ik gedreven gebouwd aan Egowijs Leiderschapacademie om leidinggevenden vanuit hun essentie leiding te geven. Sinds eind 2019 stop ik diezelfde passie in business coaching en training, vanuit Leidinggeven is een kunst. Meer info over Bart Schwarz

Benieuwd wat voor type jij bent?

Lees hoe je je enneagramtype ontdekt

Ontvang de test met type-beschrijvingen en bel me vrijblijvend voor een toelichting!

Hoe komen wij in contact:

Drielandendreef 52e
3845 CA Harderwijk
0619055222
info@irmgardvandervegt.nl

Ontketen talent in jou en je organisatie