Wie zijn wij

onze persoonlijke en professionele achtergrond

Wie zijn wij

Irmgard van der Vegt (enneagramtype 1)

Achtergrond Irmgard

Ik ben geboren in Harderwijk, waar ik ook nu nog met mijn 4 zoons en echtgenoot Bart Schwarz woon. Van jongs af aan werkte ik mee in de MKB-zaak van mijn ouders. Ook al zagen mijn ouders mijn talent op dat vlak, het was niet wat ik wilde. Van mijn 18e tot mijn 25e werkte ik in management-assistent-achtige functies, maar die gaven mij onvoldoende uitdaging en voldoening.

Inmiddels al weer ruim 25 jaar geleden rolde ik het HR-vak in en vanaf dat moment is verzuim, het voorkomen ervan en het werken aan goed en gezond functionerende mensen en hun organisaties mijn passie geworden. Het was het moment om mij daarin (verder) te ontwikkelen. Een proces dat ook nu nog doorgaat.

Naast ervaring in de profitsector beschik ik over ruime ervaring in de Zorg & Welzijnssector. Mijn praktische hands-on mentaliteit is gaandeweg steeds meer aangevuld met inzicht in psychologische aspecten, die samenwerken mooier en effectiever kunnen maken. Er is voor mij niets mooiers dan mensen (weer) meer in hun kracht te helpen komen, ze nieuw perspectief te helpen vinden en eraan bijdragen samen werken en samen leven steeds soepeler kan verlopen.

Mijn eigen groeiproces

Mijn eigen groeiproces is gevoed in verschillende rollen en functies binnen het HRM-werkveld, gestimuleerd door mijn eigen levenservaring – met ook wel eens te veel hooi op mijn vork – en het volgen van de volgende opleidingen:

  • HBO-opleiding Personeel & Arbeid, Windesheim
  • Post-HBO Loopbaanadviseur, trainer en -coach bij de Academie voor Leven en Werk van Eva de Waard
  • Creatieve loopbaancoaching en counseling bij Alien Verhoef
  • Enneagramcoachopleiding bij Albert Kamphuis (Innovatiecirkel en Egowijs Leiderschapacademie)
  • verschillende bijscholingen en workshops op het gebied van verzuim, re-integratie en loopbaanontwikkeling

Ik ben actief lid van een intervisiegroep voor re-integratie-adviseurs en coaches in Amersfoort, van verschillende kennis- en sociale netwerken, lid en organisator van de werkgroep Energetisch en Systemisch werken in Harderwijk, wordt een aantal keer per jaar gevoed door trainingen van Re-turn – werkkracht bij kanker en volg regelmatig bijscholingen die bijdragen aan de kwaliteit van mijn werk.

Daarnaast ben ik actief lid en bestuurslid van het Platform Enneagram Professionals.

Wat klanten aan mij waarderen

Klanten waarderen de aandacht die ik ze geef en mijn enthousiasme, eerlijkheid en grote betrokkenheid. Ik kan mensen snel het vertrouwen geven dat het wel goed komt. Van nature gaat duidelijk en gestructureerd inzicht geven in problemen én oplossingen bedenken mij makkelijk af: Simpel waar kan, creatief puzzelend met mogelijkheden, gedegen en diepgaand waar nodig. Ik zoek naar een mensbewuste aanpak, die in het voordeel werkt voor alle partijen. Mijn ruime HRM-ervaring en brede kennis van wet- en regelgeving kan daarbij een groot voordeel zijn, zeker bij re-integratietrajecten.

Meer informatie over mijn achtergrond vind je in mijn Curriculum Vitae

Samenwerkingspartners

Voor sommige opdrachten werk ik samen met andere professionals uit mijn eigen netwerk of die van de opdrachtgever.

bartBart Schwarz (Enneagramtype 3)

van Egowijs Leiderschap Academie is mijn vaste sparring- en (samenwerkings)partner.

Bart over zichzelf en zijn passie: Vanaf het begin van mijn professionele leven ondersteun ik leidinggevenden er meer uit te halen wat erin zit. In het begin vanuit de instrumentele kant als kwaliteitsmanager en P&O-er, en sinds 2000 als coach en trainer door de persoonlijkheid van de leidinggevende als uitgangspunt te nemen.

Mijn interesse in leidinggeven begon op de lagere school. Mijn vader vertelde me dat ik 12 jaar oud was toen ik een artikel las over leiderschap, gedrag en motivatie. Niet dat ik er me nog veel van herinner, maar het is een feit dat ik al heel lang bezig ben het verschil te begrijpen tussen goed en gemiddeld leiderschap. De eerste serieuze stap daarin was mijn studie sociale- en organisatiepsychologie, vervolgd door een aantal functies in het bedrijfsleven. Pon’s Automobielhandel en Debitel waren daarvan wel de meest bekende.

In al die functies zat wel een grote mate van zelfstandigheid, waardoor ik in staat was veel verschillende instrumenten te bekijken en met veel passie op leidinggevenden los te laten. Zo was ik gepassioneerd over het gedachtegoed van Covey, NLP, het bouwen van integrale kwaliteitssystemen of het coachen op resultaat. Irmgard van der Vegt, mijn vrouw en een belangrijke constante factor in mijn leven, zag ze allemaal komen en ook weer gaan.

Door die zoektocht wijzer geworden, herkende ik dan ook meteen dat De InnovatieCirkel van Albert Kamphuis een veel grotere breedte en diepgang had dan alle modellen die ik heb gezien. Toen ik Albert op een congres in 2007 tegenkwam, was de klik tussen ons dan ook instant over onze passie: een academie voor leidinggevenden waar je ècht leerde leidinggeven. Sindsdien bouwen we gedreven aan de academie om leidinggevenden vanuit hun essentie leiding te geven. Meer info over Bart Schwarz

Jaap van Hierden

Jaap is een rustige rots in de branding en al weer twee jaar co-trainer van de training Talent in Beweging, waar hij met goede vragen en zijn bijzondere humor mensen aan het denken weet te zetten. Jaap is docent (elektro)techniek en rekenen. Hij heeft in een eigen ontwikkeltraject ontdekt dat het met kleinere groepen of individueel werken beter bij hem past. Hij heeft een passie voor het ontwikkelen van mensen, in het bijzonder voor mensen die het even wat lastiger in hun leven hebben (gehad).

Jaap over zichzelf: Ik ben een regelneef en een open en onbevangen persoon. Ik heb als eigenschappen dat ik leergierig, initiatiefrijk, vindingrijk en flexibel ben. Daarnaast bezit ik inlevingsvermogen, geduld en doorzettingsvermogen. Ik sta voor goed verzorgde lessen met humor. Als ik een resultaat wil bereiken doe ik er alles aan om mijn doel te bereiken. Meer info over Jaap

Marijke van de Wal (Enneagramtype 9)

Via een bevriende relatie ontmoette ik Marijke, toen nog werkzaam bij de NS, waar zij zich de laatste jaren steeds meer toelegde op coaching en teamcoaching. Ze heeft gemerkt dat in dit werk haar talent het meest tot zijn recht komt en heeft daarom recent besloten haar eigen coachingspraktijk te gaan starten.

Marijke, geboren in Delft als 2e meisje in een Katholiek gezin, is volgens eigen zeggen, altijd gestimuleerd om haar talenten te benutten. Na haar gymnasiumdiploma is zij Psychologie gaan studeren. Ze wilde meer over mensen weten, o.a. als gevolg van haar eigen thuissituatie en omdat ze gemerkt had dat ze anderen vaak een luisterend oor of advies gaf. Van nature is ze bovendien nieuwsgierig. Omdat de studie toch niet aan haar verwachtingen voldeed, is ze tijdelijk bij een bank gaan werken en heeft erna gekozen voor een meer praktische opleiding, namelijk HBO MW.

Ze is na haar stage gevraagd direct in dienst te komen bij NS als bedrijfsmaatschappelijk werker en is na 5 jaar overgestapt naar het HR-adviseursvak, dat ze lang heeft uitgeoefend. Veel voldoening vond ze o.a. haar functie van MD-adviseur, waarin de focus lag op het binnenhalen, plaatsen en begeleiden van jonge talenten aan het begin van hun loopbaan.

Vervolgens is ze gevraagd bij de NS coachpool te komen. Daarvoor volgde zij o.a. opleidingen Post-HBO Loopbaanadviseur, een individuele coachopleiding (samenwerkingsverband coaches NS en Prorail) en teamcoachopleidingen, o.a. van Monique Bolung en via PWC.

Marijke over haarzelf: Trainees, coachees en teams geven mij terug dat zij zich veilig bij mij voelen, mede omdat ik hen mijn volledige aandacht geef en niet oordeel. Ook de inzichten die zij door onze gesprekken opdoen, bijvoorbeeld door het werken met bepaalde modellen, helpt hen hun gedrag te veranderen. Ook noemen zij mij sympathiek, betrokken en praktisch.

Paula Bezem

Met Paula kwam ik in 2017 in contact. Haar passie is werken met mensen, dat is waar ze energie van krijgt. Ik bewonder haar natuurlijke nieuwsgierigheid, haar positieve energie en haar verlangen om zich zelf te ontwikkelen om van daaruit van betekenis te kunnen zijn voor anderen. Met haar werk- en levenservaring kan zij m.i. een goede bijdrage leveren aan de ontwikkeling van anderen. Dat maakte dat ik haar heb gevraagd co-trainer te zijn van de training Talent in Beweging.

Paula over haarzelf: Al ruim 20 jaar werk ik met heel veel plezier in verschillende functies binnen de gezondheidszorg. Als verpleegkundige in de directe patiëntenzorg heb ik met verschillende patiëntencategorieën gewerkt. Vooral de psychosociale kant van dit werk raakt mij, het ondersteunen en begeleiden van mensen in moeilijke situaties.

Later in de functie van teamleider ben ik mij verder gaan ontwikkelen in het aansturen van groepsprocessen en het coachen en trainen van medewerkers. In deze functie leerde ik hoe mooi het is om talenten in anderen naar boven te halen en mensen te laten zien waar hun kracht zit. Door hen te begeleiden deze talenten verder te ontplooien en in te zetten, zag ik  hen tot bloei komen, niet alleen individueel, maar ook binnen het team waarin zij werkzaam zijn.

Vanuit deze ervaring ben ik mij nu meer aan het richten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling is voor mij: De beste versie van jezelf worden. Dat is waar ik persoonlijk naar streef en is wat ik anderen gun. Maar hoe doe je dat, de beste versie van jezelf worden? Het is lang niet altijd makkelijk om je eigen mogelijkheden en grenzen te zien of te voelen. Of om balans te vinden onder verschillende omstandigheden of in een steeds veranderende omgeving. Soms val je even stil, heb je een ‘zetje in de goede richting nodig’, iemand die je liefdevol spiegelt om tot nieuwe inzichten te komen …

In mijn begeleiding vind ik een positieve, opbouwende en creatieve manier van werken belangrijk. Anderen omschrijven mij als toegankelijk, enthousiast, verbindend en communicatief vaardig.

Nelieke Komen

Nelieke ontmoette ik in 2017 tijdens een “Na de tafel van Eén”-netwerkbijeenkomst in Harderwijk, ook een initiatief om participatie en economische zelfstandigheid te bevorderen. We hadden gelijk een klik. Ik heb haar bereid gevonden om als co-trainer mee te werken aan de training Talent in Beweging en we hebben plannen om vaker met elkaar samen te werken.

Nelieke over zichzelf en haar passie: Je kunt je eigen leven vorm geven, hoe mooi is dat!

Met veel plezier woon ik met mijn echtgenoot, zoon en dochter in Harderwijk. Mijn passies zijn reizen, natuur, mensen en sporten. Als klein kind voelde ik al goed mensen en de sfeer aan. Het heeft mij altijd geïnteresseerd wat er in mensen omgaat, waarom is het glas bij de een halfvol en de ander halfleeg? Wat heb je nodig om beter in je vel te zitten, wat drijft je, wat zijn je passies, waar kies je voor?

Na 25 jaar met veel plezier in de reiswereld te hebben gewerkt, heb ik de stap gezet om een opleiding tot Life Coach te volgen en met succes afgerond bij het Atma Instituut in Amersfoort. Als Life Coach kan ik je helpen je talenten en passies te realiseren, zowel op je werk als privé.  Zodat je meer zelfvertrouwen krijgt en minder stress. Onderwerpen waar je inzicht in kunt krijgen zijn o.a. zelfvertrouwen, onzekerheid, perfectionisme, (los)laten, (h)erkennen van grenzen, keuzes maken, verbeteren van relaties, overlevingsmechanismen, ontdekken van passies en talenten.

Als ervaringsdeskundige werk ik ook met ouders van kinderen met diabetes. Het coachen doe ik zowel binnen als buiten op de prachtige Veluwe. Meer info over Nelieke

 

Benieuwd wat voor type jij bent?

In 15 minuten een indicatie van je enneagramtype en talent. Vink mij aan als coach (onder aan de test!) en bel me vrijblijvend voor een toelichting!

Doe de enneagramtest

Hoe komen wij in contact:

Drielandendreef 52e
3845 CA Harderwijk
0619055222
info@irmgardvandervegt.nl

Ontketen talent in jou en je organisatie