Hart coherentie en enneacoaching

eenvoudig, modern mindful - diepgaand inzicht

Stress coaching en burn-out coaching

Stress en burn-out op steeds jongere leeftijd 

Wist je dat 1 op de 8 mensen in Nederland last heeft van stress en burn-outklachten? Waar dat eerst vooral voorkwam bij mensen in de mid-life crisis, zien we nu dat juist steeds jongere mensen er last van hebben. In de leeftijdscategorie van 27 – 30 jaar heeft zelfs 1 op de 6 last van stress en burn-out. Hoogste tijd om daar wat aan te doen! Wij ondersteunen met stress coaching en burn-out coaching.

Stress is het gevolg van je reactie – mentaal, fysiek en emotioneel – op omstandigheden. Deze reactie beïnvloedt je vermogen om helder te denken, te reageren en optimaal te presteren. Je reactiestijl heeft direct invloed op hoe je je voelt, je energie, je gezondheid en je contact met anderen.

Stress geeft ook fysieke klachten

Te lange tijd stress zorgt voor allerlei klachten, als slapeloosheid, concentratieproblemen, ademhalingsproblemen, hartritmestoornissen en allerlei andere fysieke en mentale blokkades in je lijf. Je lichaam krijgt onvoldoende tijd om weer te herstellen.
Wat doet chronische stress met jou, je relaties en je kinderen?


Preventie en snel herstel met hartcoherentie

Een heel eenvoudige manier om stress te beïnvloeden, die voor iedereen toegankelijk is, is door met hartcoherentie aan de slag te gaan. Met heel eenvoudige technieken en/of spelletjes kun je leren je hartritme direct te beïnvloeden. En daarmee kun je snel het stressniveau in je lichaam naar beneden brengen. Het zelfherstellend vermogen van je lichaam wordt daardoor weer vergroot!

Met behulp van biofeedbackapparatuur, die je gewoon aan kunt sluiten op je PC of telefoon, wordt dit direct zichtbaar. Je oefenresultaten en vordering zijn natuurlijk ook terug te zien.

Bewezen is dat door dit minimaal 3 x per dag 5 minuten te doen, dit al een aanzienlijk herstel oplevert.

In één tot drie korte coachingsafspraken leer je een aantal eenvoudige (ademhalings)oefeningen, die je mét en ook zonder het apparaat kunt gebruiken. Als je je persoonlijkheidstype kent, krijg je er typespecifieke (ademhalings)oefeningen bij!
Waarom hartcoherentie oefeningen? Bekijk het filmpje!

Diepgaande aanpak van stress en burn-out

In wezen is werken met hartcoherentie en ademhalingsoefeningen een manier om meer “aanwezig” of gewaar, mindful te leren zijn.

Het effect is dat je meer controle krijgt over je emotionele gedragspatronen en helderder kunt blijven in moeilijke situaties. Je zult je beter voelen, meer plezier en energie hebben.

Om dit proces van verandering op een diepgaander niveau te realiseren is verdere bewustwording nodig, om te zien waar jouw stressoren vandaan komen, onbewuste oude pijn moet worden “opgeruimd”, zodat je een meer onafhankelijk welzijn krijgt.

in enneagramcoaching krijg je met o.a. typespecifieke bewustwordingsoefeningen en ademhalingsoefeningen inzicht en handvatten, om typische blokkades te helpen wegwerken, om vanuit je stress of burn-out-situatie weer een “heler” mens te kunnen worden, in verbinding met jezelf, jouw ware talent én met anderen.

Lees meer hierover:Op mijn pagina: Enneagramcoaching
In de nieuwsbrief: Stress en burn out – Herken de gevarenzone
In de nieuwsbrief: Bang voor het donker, wie is het niet
In de nieuwsbrief: Oude Wijsheid & Grootsheid

Benieuwd wat voor type jij bent?

Lees hoe je je enneagramtype ontdekt

Ontvang de test met type-beschrijvingen en bel me vrijblijvend voor een toelichting!

Hoe komen wij in contact:

Drielandendreef 52e
3845 CA Harderwijk
0619055222
info@irmgardvandervegt.nl

Ontketen talent in jou en je organisatie