Fysiek en mentaal werken aan je gezondheid

natuurlijke ontspanning en inspanning

Wandelcoaching Harderwijk

Fysiek en mentaal groeien

Wandelcoaching is dé manier om tegelijk fysiek én mentaal te werken aan je gezondheid: Met wandelen kun je vrij risicoloos geleidelijk aan je conditie werken en je kunt het uiteindelijk zo lang en pittig maken als je zelf wilt. Maar wandelen heeft ook mentaal een positief effect op mensen: het is rustgevend en zelfs helend.

Wandelcoaching voegt daar nog een extra element aan toe! Eigenlijk is gewoon jezelf durven zijn het enige wat nodig is, maar dat vraagt wel een zekere moed. We zijn namelijk allemaal onbewust “bang” of overtuigd dat dat niet voldoende is. Ieder op zijn of haar eigen manier. En daardoor belemmeren en beperken we ons zelf eigenlijk behoorlijk. Hoe dat voor jou werkt, ontdekken we aan de hand van dingen in de natuur.

Natuur als inspiratiebron

Irmgard van der Vegt Advies & Coaching ligt op steenworpafstand van het water van het Wolderwijd. Ook bos, zand en heide vinden we dicht bij huis. Deze omgeving leent zich uitstekend om in alle rust alle zintuigen open te kunnen stellen en weer contact te maken met wie we werkelijk zijn. De prachtige natuur biedt heerlijke mogelijkheden voor wandelcoaching waarin we van alles vinden om helderheid te krijgen in wat ons vasthoudt en hoe we eruit los kunnen komen.

Vaak begin ik met een korte stiltewandeling, om het hoofd tot rust te laten komen, weer in contact te komen met de aarde en ons lichaam en om de zintuigen open te stellen. We leren zo meer aanwezig te zijn in onszelf, bewust te “zijn”.

Als er dan wat meer ruimte is ontstaan, gebruiken we de natuur als middel en metafoor om antwoord te vinden op vragen, jezelf en je essentie te hervinden. We staan letterlijk en figuurlijk vaak even stil.

De natuur helpt ons op speelse creatieve wijze aan vragen én nieuwe inzichten.

  • Wat speelt er, wat zit er achter, wat houdt jou gevangen (angsten, overtuigingen, drijfveren, idealen) en hoe kom je er weer uit en in je kracht.
  • Hoe zorg je ervoor dat je jezelf niet langer belemmert of belemmerd voelt? Hoe en waar voelt dat eigenlijk?
  • Maak contact met wie je werkelijk bent, wat is jouw “essentie”kracht of talent, waar zet je dat voor in, waarvoor ben jij op aarde?

Wat doen we dan mooie ontdekkingen!

wandelcoaching

Groep of individueel

Wandelcoaching is meestal individueel. Geregeld organiseer ik echter ook wandelcoaching in een kleine groep zie open training. Je kunt ze ook voor jouw groep aanvragen.

Wist je dat:

  • Het naast elkaar bewegen stimulerend werkt op lichaam en geest en praten heel gemakkelijk maakt
  • Je lekker relaxed bezig kunt zijn en tegelijkertijd een hard resultaat krijgen
  • Het herstellend vermogen van je lichaam en geest in de natuur makkelijker en beter gaat
  • Je door beweging en de natuur meer tot de essentie komt
  • Door de rust en ruimte door lopen in de natuur, je oplossingsruimte en vermogen om te leren oneindig keer zo groot wordt
  • De natuur je helpt impliciete wijsheid expliciet te maken

De natuur je helpt impliciete wijsheid expliciet te maken

Lees in mijn blog “Oude Wijsheid & Grootsheid” meer over het belang aanwezig te zijn in jezelf.
Inzicht in je persoonlijkheidsdynamiek helpt je ook meer aanwezig te kunnen blijven. Lees meer hierover op mijn pagina Enneagramcoaching

 

Benieuwd wat voor type jij bent?

Lees hoe je je enneagramtype ontdekt

Ontvang de test met type-beschrijvingen en bel me vrijblijvend voor een toelichting!

Hoe komen wij in contact:

Drielandendreef 52e
3845 CA Harderwijk
0619055222
info@irmgardvandervegt.nl

Ontketen talent in jou en je organisatie