Ontketen talent

haal het beste uit jezelf en je mensen

Teamtraining Ontketen talent

Nieuwe tijden, nieuwe benadering!

Het beste uit uw mensen halen, dat wil natuurlijk iedere manager. Maar hoe doe je dat? Ontwikkelingen om ons heen dagen ons uit nieuwe wegen in te slaan! Hoe kunt u die veranderingen het beste het hoofd bieden?  U bent als manager  zélf de beste sleutel naar een duurzaam innovatieve organisatie, waarin mensen vol in hun talent kunnen staan en vloeiend samenwerken.

Recent onderzoek laat zien dat er iets anders nodig is dan alléén sturen op kennis en vaardigheden (slechts 10% bepalend voor de persoonlijke effectiviteit) of de gebruikelijke HR-instrumenten en beleid in te zetten.

Mentaal bewustzijn = constructief samenwerken en succes!

Het blijkt dat als managers door bewust zijn (60% bepalend voor effectiviteit) basisveiligheid weten te creëren, er vertrouwen ontstaat en mensen minder ongezond gedrag vertonen. Dan kan het ware potentieel tevoorschijn komen en benut worden.

Je ziet dan ook dat teamleden  verantwoordelijkheid naar elkaar toe te nemen, zodat ook gevoelige dingen besproken kunnen worden, mensen hun kwetsbare kanten kunnen laten zien. Zo worden hun werkelijke kwaliteiten nog helderder en kunnen ze steun ontvangen of échte samenwerking zoeken waar nodig (relatievaardigheden zijn voor 30% bepalend voor de effectiviteit).

De belangrijkste basis voor een succesvolle, flexibele organisatie wordt dus gevormd door mentaal bewust zijn. De mentale gezondheid heeft een directe relatie met  de mate van succes, dan wel de aard en ernst van de problemen die zich in de organisatie voordoen!

9 recepten voor ontplooiing van talent

In tegenstelling tot veel andere persoonlijkheidsmodellen geeft het enneagram gerichte sleutels voor groei, zodat je niet “in je hokje” komt, maar juist leert hoe je jezelf minder kunt beperken. Dit brengt een proces van persoonlijke groei op gang, niet alleen in gedrag, maar vanuit de wezenlijke kern.

Je leert zo beseffen dat ieder zo zijn eigen bril heeft om te kijken naar de werkelijkheid en daar dus ook op z’n geheel eigen wijze mee om heeft leren gaan. Samenwerken hangt dan niet meer af van “een klik”, maar ontstaat omdat we beseffen dat ieder mens op zijn geheel eigen “wijze” wijze zijn eigen bijdrage kan leveren. Zo schept u de juiste voorwaarden voor persoonlijke groei, het optimaal benutten van aanwezig talent en constructieve samenwerking.

In onze voor u op maat samengestelde teamtraining Ontketen Talent leert u en uw team mentaal bewuster en gezonder te worden én te begrijpen hoe andere persoonlijkheidstypes anders denken, voelen, handelen. De inzichten en uitwisselingsoefeningen combineren we met creatieve oefeningen en/of activiteiten tot een aantrekkelijk programma.

Naast de teamtraining Ontketen Talent (op maat) bieden wij o.a.:

  • trainingen persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke effectiviteit
  • trainingen “Stilstaan bij je loopbaan”
  • training “Gezond Team”, aan te raden bij hoog verzuim

 

Juíst nú is het de tijd om het ervoor te zorgen we ervoor dat we de mogelijkheden van mensen en hun potentie maximaal benutten!
Maar:

  • Op dit moment blijkt slechts 17% van de mensen zijn echte talenten volop te gebruiken en
  • slechts 30% van de mensen voelt zich betrokken.

Van oudsher richten we ons voor ontwikkeling op wat we niet (goed) kunnen in plaats van leren uitblinken in ons talent. Een strategie die ons in het beste geval brengt tot middelmatigheid en vaak tot functionerings- en samenwerkingsproblemen, verzuim, demotivatie, burnout, etc. blijkt te leiden. Een ongelooflijk kostbaar verlies!

Het kan ook anders! Word een aantrekkelijke(re), excellerende werkgever die bijdraagt aan duurzaamheid!

Benieuwd wat voor type jij bent?

Lees hoe je je enneagramtype ontdekt

Ontvang de test met type-beschrijvingen en bel me vrijblijvend voor een toelichting!

Hoe komen wij in contact:

Drielandendreef 52e
3845 CA Harderwijk
0619055222
info@irmgardvandervegt.nl

Ontketen talent in jou en je organisatie