Ontketenen van Talent?

Groei door bewustwording

Hoezo: Ontketenen van Talent?

Door welke bril kijk jij?

Het gedrag van de gemiddelde mens wordt voor 90% bepaald door onze onbewuste drijfveren en “angsten”. Dit onderbewuste bepaalt dan ook in belangrijke mate ons doen en laten, en hoe we ons in het leven en werk proberen “staande te houden”. Het bepaalt hoe ons talent gevormd is, maar houdt ons ook gevangen in een beperkte (kijk op de) wereld.

Zicht krijgen op hoe jij (onbewust) wordt aangestuurd, maakt dat je gaat zien waar je talent en kracht ligt én waarom je jezelf (en anderen) soms in de weg zit en hoe dat ook anders kan. In de trainingen en/of m.b.v. coaching kun je in relatief korte tijd veel diepgaande inzichten krijgen over de manier waarop jij – al vanaf je vroegste kindertijd – geleerd  hebt in het leven te staan, door welke bril jij het leven bekijkt en wat je onbewust nastreeft.

De kracht en beperkingen van je persoonlijkheid

Die vorming heeft je een set van aangeleerde ego-kwaliteiten opgeleverd (de uiterlijke levenslijn), die voor ieder zichtbaar is in de manier waarop je je inzet, een manier waarvan je vaak (onbewust) denkt dat die door anderen worden gewaardeerd. Deze kwaliteiten van je persoonlijkheid zijn heel nuttig, maar wanneer je, onder invloed van je onderbewuste, deze kant van jezelf te veel inzet of zelfs “overdrijft”, ga jij en anderen er last van hebben. Het kost je vaak ook (te) veel energie. Je overlevingsstrategie die zo vaak goed werkte, keert zich nu in meer of mindere mate tegen jouzelf. Je ziet dan dat samenwerken of -leven met anderen lastig wordt, of dat je functioneringsproblemen, stress of andere gezondheidsproblemen krijgt.

Weggestopte kwaliteiten om nieuwe pijn te vermijden

We hebben echter ook een andere kant in ons: iets wat onze Essentie, Ware Aard of innerlijke kracht (innerlijke levenslijn) genoemd wordt; Die we van nature eigenlijk makkelijk kunnen inzetten, die ons oneindig krachtig en vitaal maakt en waardoor onze verbinding en samenwerking met anderen vloeiender wordt.


Model van de uiterlijke en innerlijke levenslijn, Eva de Waard. 

Van jongs af aan, echter, heb je geleerd die weg te stoppen, omdat je je daarmee te onveilig voelde, of omdat je daardoor te kwetsbaar was of niet gezien of gewaardeerd werd. En je bent inmiddels zo geprogrammeerd dat je geheel onbewust dat nog steeds doet in situaties, die min of meer het zelfde lijken. Almaas noemt het “gaten in onze ziel”. Op die momenten schiet je automatisch weer in je ego-strategie.  Het zijn echter wel de kwaliteiten die we van nature makkelijk kunnen inzetten, die ons meer in onze kracht zetten en verbinding of samenwerking met anderen vloeiender maken, die energie geven.

Je innerlijke kracht weer vrij maken

In onze trainingen en/of met behulp van coaching leren we je uit de “gevangenis” van je persoonlijkheid(stype) te komen en hoe je “als vanzelf” je essentietalenten of innerlijke kracht vrij kunt leren maken. Effectiever gedrag en duurzame verandering ontstaat niet door  nieuw gedrag (= nieuw energie etend ego-kunstje) aan te leren. Door je achterliggende drijfveren en angsten onder ogen te zien en je “pijn” toe te laten, kun je je patronen doorbreken, (mentaal en fysiek) vitaler worden en je leven duurzaam verrijken.

Met behulp van onze unieke aanpak met het enneagram en verschillende creatieve, energetische / systemische werkvormen, ontstaat een proces van bewustwording en persoonlijke groei “van binnen uit”, zodat je meer in je kracht durft te staan, meer energie krijgt, meer (werk)plezier krijgt en beter met anderen kunt omgaan, of het nu privé is of in je werk. Als jij werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, heeft dat niet alleen positief effect op jou, maar ook de ontwikkeling van en samenwerking met anderen.

Buik – hoofd – hart weer Eén

Zo ontketen je de passie en de liefde uit je hart, een rustige, heldere geest en aanwezigheid in je handelen en maak je “de meest krachtige jou” op je geheel eigen manier en kun je anderen uitnodigen dat ook te doen.


Benieuwd wat voor type jij bent?

Lees hoe je je enneagramtype ontdekt

Ontvang de test met type-beschrijvingen en bel me vrijblijvend voor een toelichting!

Hoe komen wij in contact:

Drielandendreef 52e
3845 CA Harderwijk
0619055222
info@irmgardvandervegt.nl

Ontketen talent in jou en je organisatie