Plezier in je werk tot aan je pensioen!

duurzaam vitaal en volop in ons talent

Loopbaancoaching Harderwijk

Noodzaak van loopbaanbewustzijn 

De huidige hectische tijden vragen veel van ons. We moeten voortdurend inspelen op allerlei veranderingen en moeten soms snel schakelen. We worden gemiddeld ouder, terwijl oude vangnetten wegvallen. Des te belangrijker is het dus te zorgen dat we (zelf én onze medewerkers) vitaal en duurzaam inzetbaar blijven, we plezier houden in ons werk, we mee kunnen in die ontwikkelingen en eventueel tijdig een loopbaanswitch in gang zetten. Wij ondersteunen met loopbaancoaching.

Investeren in loopbaancoaching loont!

Investeren in loopbaancoaching of zelfs loopbaanheroriëntatie, is zowel voor jezelf als voor je werkgever waardevol omdat het zonder twijfel leidt tot bewustwording en persoonlijke groei, waardoor je talent kan groeien en je effectiever kunt samenwerken. Het voorkomt verzuim- en andere problemen en zorgt dat je flexibeler inzetbaar bent, in of zo nodig ook buiten de organisatie.

De kern van ieder loopbaancoachingstraject is bewustwording en (weer of weer beter) leiding en richting te geven aan je persoonlijk en professioneel ontwikkelingsproces. Zicht krijgen op jouw talent en waar en op welke wijze dat talent het beste tot z’n recht kan komen.

Traject op maat:

Een eenvoudig loopbaancoachingstraject omvat meestal 5 tot 7 gesprekken. Bij re-integratie of stress / (dreigend) burnout duurt het traject uiteraard langer. Afhankelijk van je vraag, behoefte en persoonlijke voorkeur bepalen we samen, en zo nodig met instemming van je werkgever, hoe het coachingstraject er uit komt te zien. Daarbij kan desgewenst de werkgever betrokken zijn. Die kan als opdrachtgever wel over het proces, maar niet over de inhoud van onze – vertrouwelijke – gesprekken worden geïnformeerd. 

In coaching gebruik ik verschillende oefeningen en methodieken, zoals:

 • Biografische en creatieve opdrachten (speels én diepgaand)
 • De innerlijke en uiterlijke lijn
 • Het enneagram met haar psychologische inzichten en typespecifieke handvatten
 • Ben jij nog gemotiveerd en betrokken (70% van de mensen is het niet!) en
 • Systemische / energetische oefeningen (diep ervaren, voelen en leren)
 • De natuur (oplader, rustpunt en inspiratiebron)
 • Spellen, makkelijke formats om in te vullen (luchtig, eenvoudig, praktisch voor bijv. je CV)
 • Oefenen van sollicitatiegesprekken, netwerkvaardigheden
 • Boekentips om je verder te verdiepen

Geen kunstjes leren, maar jezelf leren zijn

Wij doen bij voorkeur geen testen en leren je geen geforceerd nieuw gedrag aan, maar laten je zien, voelen, beleven je hoe je door bewust leren “zijn” en zelfinzicht gewoon vanuit jezelf (je essentie), met al je prachtige talenten die je al in je draagt, anders met situaties om kunt gaan.

We beginnen bij voorkeur met een biografische opdracht, waardoor je jezelf met al je mooie en minder mooie kanten leert kennen. Met behulp van het enneagram komen we snel tot de kern! Je ontdekt wat jouw drijfveren zijn, die richting gevend zijn voor jouw passie en die je zelfs in contact kunnen brengen met waar je hiervoor op aarde bent. Ze vormen anderzijds met achterliggende angsten en verlangens ook de basis voor de manier waarop je jezelf belemmert in je mogelijkheden, met terugkerende patronen die in je eentje lastig te doorbreken zijn. Die bovendien stress, burn-out- en andere fysieke of mentale klachten veroorzaken.

De inzichten leer je direct in de praktijk van alle dag toepassen, waarbij je zelfobservatie-opdrachten weer input geven voor verdere coaching en nieuwe (loopbaan)keuzes.

We sluiten (meestal) af met jouw eigen actieplan en een persoonlijk (zoek)profiel. Je ontvangt van mij ook een samenvatting van het coachingstraject en indien afgesproken ontvangt de werkgever een rapportage.

Nieuwsgierig?

Maak dan gewoon nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Download hier de flyer Enneagram-/loopbaancoaching (tarieven zonder werkgeversrapportage en -overleg)

 

Loopbaanvragen:

 • Jouw interesses of talent liggen niet in lijn met de ontwikkeling van jouw organisatie. Wil jij alternatieven onderzoeken?
 • Zit jij nog wel op de goede plek? Welk werk is er dat beter bij jou past?
 • Jouw talent wordt onvoldoende gezien of kan onvoldoende worden benut. Wat kun je doen?
 • Je voelt je niet meer zo gemotiveerd en betrokken (60% van de mensen is het niet!), maar je moet nog wel een tijd werken. Hoe haal je met meer plezier je pensioen?
 • Wat kun je doen om meer voldoening en energie uit je leven en werk te halen?
 • Kun je werk en privé goed combineren?
 • Welke ontwikkelwensen heb jij? Hoe kun je dat aanpakken?
 • Fysiek of mentaal gaat het niet zo goed met je. Hoe zorg je zo goed mogelijk voor jezelf én voor behoud van werk?
 • Samenwerken met anderen gaat soms lastig. Wat kun je er zelf aan doen?

 

Benieuwd wat voor type jij bent?

Lees hoe je je enneagramtype ontdekt

Ontvang de test met type-beschrijvingen en bel me vrijblijvend voor een toelichting!

Hoe komen wij in contact:

Drielandendreef 52e
3845 CA Harderwijk
0619055222
info@irmgardvandervegt.nl

Ontketen talent in jou en je organisatie