Opstellingenavond Harderwijk

Zichtbaar maken en ontknopen van wat jou blokkeert

Opstellingenavond Harderwijk

Opstellingenavond in Harderwijk

Met een groep van ca. 10 tot 12 personen gaan we opstellingen doen, waarbij 3 personen hun vraag in kunnen brengen. De anderen worden als “representant” opgesteld in het vraagstuk van een ander. Dit heeft niet alleen inzicht en “heling” voor de opsteller tot gevolg. Ook bij de representant brengt het vaak positieve verandering.

Gezond “nieuwsgierig” zijn naar jezelf en anderen en je open willen stellen is genoeg om mee te doen. Je hoeft geen ervaring te hebben.

Voor wie is het, zo’n opstelling?

De behoefte ontstaat vaak vanuit een probleem, zoals een ongerealiseerd verlangen, (terugkerend) thema in je leven (of werk) of ziekte. Het kan veel helder maken als je lastige dingen hebt ervaren, zoals relatie- of samenwerkingsproblemen, ziekte of (een) andere akelige gebeurtenis(sen) in je leven.

Het helpt om nooit uitgesproken (deels) onbewuste pijn of trauma’s – van jezelf of van generaties voor jou, die werkzaam zijn in jouw “systeem” – zichtbaar te maken. Want wat verborgen, niet uitgesproken en weggeduwd moest worden, zorgt voor blokkades (mentaal, emotioneel en fysiek) zolang het niet erkend kan worden.

Door middel van opstellen kunnen dingen andere “plek” krijgen. Het kan bijdragen aan verwerking en zingeving en het opheffen van disfunctionele patronen en blokkades. Het is een heel natuurlijke manier om de verbinding met jezelf, anderen en alles om ons heen te herstellen en (levens) energie weer vrij te laten stromen. Lees meer

“Ceremonie” doen

Opstellen is als het ware gezamenlijk een “ceremonie” doen, waarbij we samen onderzoeken. Tijdens de “ceremonie” nemen de representanten (van de cliënt en de elementen die een rol spelen) zélf hun plek in in de ruimte. Dat maakt bijna altijd bijzonder treffend zichtbaar en voelbaar wat de verhoudingen en onderliggende patronen in het systeem van de vraagsteller zijn.

Door jezelf open te stellen, oprecht aandacht te geven aan wat er gebeurt, durven voelen van energie en wat die je te vertellen heeft, omgaan met de spanning, in contact komen met impasses, blokkades, (nare) gebeurtenissen of ziekte in je leven, verandert er op een diep (lichaams- en gevoels-) niveau e.e.a. jou. En daardoor ook iets in je omgeving. Hoe diep? Dat hangt af van jezelf en wat je aankunt. 

Hoe werken we?

We starten met het onderzoeken van je vraag en de elementen die daarin een rol spelen op “fenomenologisch” niveau (het niveau waarop de vraag zich in het hier-en-nu voordoet). Denk aan opstellen van jezelf,  je belemmering, verlangen, dilemma’s, anderen die een rol lijken te spelen.

Vervolgens gaan we de vraag in de ruimte uitzetten. Zo wordt in de ruimte zichtbaar en voelbaar hoe jij en je vraag zich verhouden tot een groter systeem (in ruimte en tijd) waar je deel van uit maakt of bij betrokken bent. Daarbij onderzoeken we ook wat er op dieper niveau aanwezig is, door het systeem open te klappen. Denk aan bijvoorbeeld je ouders of nog oudere familie- of historische lijnen die er mee te maken kunnen hebben, etc.. 

Zelfhelend vermogen

Bij deze manier van werken zijn we er niet persé op uit iets te “repareren” met tips, trucs of “zweverige toestanden”, maar boren we – soms zelfs woordeloos – een zelf-helend en zelfoplossend vermogen in jou zelf aan. De opstelling zelf is zonder oordeel. Er wordt ook geen advies gegeven. De inzichten spreken voor zichzelf. De opstelling doet zijn werk het beste, als het woordeloos mag doorwerken.

Door de opstelling ontstaat nieuwe beweging en daarmee kan ook weer een nieuwe levensstroom op gang komen. Of beter gezegd: Je kunt (weer) contact maken met deze levensenergie en deze laten stromen, vanuit je essentiële aard. Ook als (of juist omdát) het leven ook onaangename dingen op jouw pad brengt/bracht. 

Aanmelding en/of meer info

Laat me graag weten als je belangstelling hebt, welke datum/data waarop je beschikbaar bent en of je een vraag in wilt brengen of (alleen) representant wilt zijn.

De sessies gaan door als er aanmeldingen van minimaal 2 vraagstellers en 8 representanten zijn.

Bel of mail me als je meer info wilt of op een ander moment.

Trainingsdetails:

Datum:

Woensdag 25 september | 16 oktober | 20 november 2024

Tijd:

19.00 - ca. 22.00 uur (inloop 18.45 uur)

Adres:

Drielandendreef 52e, Harderwijk.

Kosten:

€ 75,00 inclusief BTW wanneer je een vraag in wilt brengen;
€ 15,00 inclusief BTW wanneer je als representant wilt meedoen (tenzij anders overeengekomen).

Benieuwd wat voor type jij bent?

Lees hoe je je enneagramtype ontdekt

Ontvang de test met type-beschrijvingen en bel me vrijblijvend voor een toelichting!

Hoe komen wij in contact:

Drielandendreef 52e
3845 CA Harderwijk
0619055222
info@irmgardvandervegt.nl

Ontketen talent in jou en je organisatie