Ontketen 9 wijsheden in één adem - online enneagramcursus

In werk en leven jezelf en anderen leren begrijpen

Online enneagramcursus persoonlijke effectiviteit

In werk en leven jezelf en anderen leren begrijpen

Start met ons een boeiende reis door het Enneagram in deze serie van 8 online bijeenkomsten van elk 2 uur. Samen verkennen we de wonderlijke wereld van het Enneagram en duiken we dieper in onszelf. Tijdens deze sessies maak je kennis met de fascinerende wijsheden van de 9 enneagramtypes en ontdek je wat er werkelijk mooi en bijzonder is aan ieder van deze types.

Het enneagram onthult zichzelf als een uniek en doortastend hulpmiddel voor persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. We nemen afstand van (zelf)oordeel en omarmen het idee dat er niets mis is met wie we zijn; we zijn immers in wezen allemaal al “heel”. Gedurende deze interactieve sessies krijg je de kans om “in één adem” te begrijpen waarom jij en anderen handelen zoals we doen.

Bewustzijn, zelfwaardering en zelfregulatie

Deze cursus biedt een veilige en ondersteunende omgeving waar je jezelf kunt zijn, terwijl je ontdekt hoe en waarom je persoonlijkheid is gevormd. Dit intelligente (aanpassings)systeem, dat zich al vormt vanaf de vroegste kindertijd, heeft ons tot volwassenheid gebracht, op manieren die zowel productief als zelflimiterend kunnen zijn. Door de inzichten van het enneagram te benutten, zul je zelfkennis vergaren, wat op zijn beurt leidt tot diepgaander zelfbewustzijn, meer (zelf)waardering, betere zelfregulatie en een versterkt vermogen in te spelen op feedback.

Samen leren en herontdekken

Samen leren we niet alleen te begrijpen waarom we bepaalde patronen volgen, maar ook hoe we deze kunnen loslaten en hoe we verbonden kunnen blijven met anderen en onszelf. Elkaar daarin steunen en aanmoedigen is belangrijk.

Je leert daarvoor gebruik te maken van de 3 centra van intelligentie (hoofd, hart, lijf). Het enneagram biedt ons een schat aan inzichten die ons helpen steeds meer van onze unieke kwaliteiten en potentieel te kunnen laten zien. Dit is een uitnodiging om met nieuwe ogen naar jezelf te kijken en te (h)erkennen hoe je reeds een sleutel bezit tot je eigen “grootsheid”.

Andere basishouding

Deze cursus legt de basis voor een leerproces, dat zorgt voor een inspirerende basishouding, waarin (zelf)compassie én emotionele verantwoordelijkheid hun weg kunnen vinden, zodat ieder steeds moeitelozer zijn/haar eigen mooie talentvolle zelf durft te zijn, in verbinding met zichzelf én anderen, waardoor samenwerken en samenleven steeds vloeiender verloopt.

De ultieme beloning is de kennis en het bewustzijn dat je met je meeneemt: Een levenslange vaardigheid om – met mededogen voor je zelf – te leren en te groeien.

Voor wie?

De cursus staat open voor iedereen die wil werken aan persoonlijke groei, bereid is naar zichzelf te kijken en met open mind naar anderen wil luisteren. Er wordt een open inbreng en respectvolle luisterende houding van je verwacht. De cursus kan onderdeel zijn van een persoonlijk coachings- / ontwikkelingstraject of teamontwikkelingsproces.

Hoe doen we het?

De bijeenkomsten zijn online en interactief. Na een korte uitleg gaan we in breakout rooms aan de slag met opdrachten. Aan het eind van iedere bijeenkomst is er extra tijd en gelegenheid om mondeling vragen te stellen.

Voorafgaande aan iedere cursusavond krijg je ter voorbereiding lees- en beeldmateriaal aangeboden dat je in eigen tijd kunt lezen/bekijken en krijg je voorbereidende opdrachten (ca. 2 uur per week).

De bijeenkomsten worden verzorgd door Bart Schwarz van Leidinggeven is een Kunst en Irmgard van der Vegt.

Meer informatie

Bel voor meer informatie met Irmgard van der Vegt (06 19055222) of Bart Schwarz (06 53985985)

Trainingsdetails:

Datum:

Woensdag 20 en 27 september, 4, 11, 18 en 25 oktober, 1 en 8 november 2023

Tijd:

19.00 - 21.00 uur (tenminste 5 minuten van te voren inloggen!)

Adres:

ZOOM (beveiligde omgeving)

Kosten:

€ 450,00 exclusief BTW, inclusief lees- en beeldmateriaal, leerstof, oefeningen.
Bijkomende kosten: ca. € 25,00 voor boek "de Wijsheid van het Enneagram" van Riso & Hudson.

Benieuwd wat voor type jij bent?

Lees hoe je je enneagramtype ontdekt

Ontvang de test met type-beschrijvingen en bel me vrijblijvend voor een toelichting!

Hoe komen wij in contact:

Drielandendreef 52e
3845 CA Harderwijk
0619055222
info@irmgardvandervegt.nl

Ontketen talent in jou en je organisatie