Blog berichten

...en nieuwsbrieven

Terug naar inspiratie

Oude Wijsheid & Grootsheid

Afgelopen weekeind mocht ik het inspirerende gezelschap ervaren van Russ Hudson, schrijver van o.a. “De Wijsheid van het Enneagram”, die mij met zijn kennis maar zeker ook met zijn manier van “zijn” diep heeft geraakt. Een klein tipje wil ik graag met je delen.

Russ Hudson nam ons op zijn eigen, inspirerende manier mee om te leren:how to create kindness to ourselves and find the courage to be who we are”  

  • Door aanwezig te zijn in je lichaam: Door thuis te komen bij onszelf, kunnen we zonder enige moeite verbinding maken met alles om ons heen en vinden we de kracht om wat op ons pad komt in het leven aan te kunnen.
  • Presence in je lijf helpt je hart om weer thuis te komen. En als we present zijn in en met ons hart zullen we – van nature en zonder moeite – anderen kunnen helpen. Van daaruit “weten” we altijd hoe te “zijn” en komen woorden of handelingen als die nodig zijn vanzelf. Op dieper niveau kun je niet alleen het hart van jezelf, maar ook van de ander en zelfs universele liefde ervaren. Gratis beschikbaar, de hele tijd!
  • Aanwezig zijn in je hoofd maakt dat we de realiteit kunnen zien zoals het is, waarmee we (weer) toegang krijgen tot onze wijsheid, maar waarmee ook een grotere wijsheid zich kan openbaren. Vanuit een dergelijke hoog intelligente cultuur konden de Egyptenaren hun piramiden bouwen op een manier die we in onze huidige samenleving nog steeds niet kunnen bevatten.

Vaag of zweverig? Juist niet! Vanuit die drie-enige wijsheid in onszelf, in verbinding met alles en ieder om ons heen, kunnen we grootse dingen doen. Die drie-eenheid vinden we ook terug in het enneagram, waar we op alle 9 punten (3 in iedere buik-,hoofd- en harttriade) thema’s vinden waar we kunnen leren. Wist je dat oorsprong van het enneagram ook te vinden is bij de Egyptenaren, die de langst bestaande cultuur ooit hadden?

Of je nu

  • coaching zoekt omdat je effectiever wilt worden of een probleem wil oplossen;
  • wil stilstaan bij je loopbaan omdat je vast dreigt te lopen
  • vanuit (dreigende) ziekte bezig bent met re-integratie en het hervinden van je energie;
  • problemen of conflicten wilt voorkomen of beter wilt kunnen oplossen
  • betere samenwerking in teams wilt bewerkstelligen of
  • inspiratie voor HRM beleid of verbetering van je management vaardigheden zoekt

voor een duurzaam effect gaat het feitelijk allemaal om mentaal bewuster en gezonder worden, door presence of aanwezigheid. Zodat we niet langer voortdurend aangestuurd worden door onbewuste impulsen en angsten, die ons meestal ongewild in niet-constructief gedrag brengen dat anderen (en uiteindelijk ook weer onszelf) veel pijn doet. Ons ego dat ons tegen pijn wil beschermen, houdt ons gevangen en het vraagt best moed – en wat steun – om daar iets aan te doen. Maar het levert veel op!

Ik heb weer veel nieuwe inspiratie gekregen om je eruit te helpen!

Kom het ervaren!

Binnenkort volgt nieuws over nieuw verfrissend cursusaanbod.

Meer inspiratie

I don’t wanna be someone who walks away so easily
I’m here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got yeah, we got a lot at stake
And in the end, you’re still my friend at least we did intend
For us to work we didn’t break, we didn’t burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I’ve got, and what I’m not
And who I am

Uit “I won’t give up on us” , Jason Mraz

Ontketen talent in jou en je organisatie