Training persoonlijke groei - deel II

Werken aan bewust zijn en transformatie met o.a. het enneagram

Training persoonlijke groei – deel II

Dia1

Verder werken aan je persoonlijke groei en werken aan transformatie!

In deze vervolgcursus  leer je het enneagram nu ook op een andere manier kennen. De training voorziet in een verdieping van je persoonlijke ontwikkeling met behulp van o.a. het enneagram, dat deze keer niet alleen als persoonlijkheidsmodel wordt gebruikt, maar ook als procesmodel en als symbool van eenheid en verbondenheid waarin de 9 energieën of heilige deugden te vinden zijn, die ons kunnen helpen bij onze persoonlijke ontwikkeling.  Met verschillende oefeningen (deels ook thuis te doen) werken we aan bewustwording en zelfherinnering.

Voor wie?

Deze training, die bestaat uit 5 groepsbijeenkomsten op zaterdagochtend en ca. 1 uur individuele coaching (in gesprek/mail/telefoon), staat open voor iedereen die Word Wakker & Wijs deel I of een individueel enneagramcoachingstraject heeft doorlopen of anderszins met het enneagram gewerkt heeft aan persoonlijke bewustwording en groei.

Onderwerpen

Aan bod komt o.a.

  • Het enneagram als symbool van Eenheid en verbondenheid,
  • De 7 stadia van ontwikkeling (wet van 7): Wat creëer jij? Een energetische oefening in het enneagram, waarmee jouw innerlijke drijfveren op diep niveau zichtbaar worden. Voel en ervaar waar jouw “belemmeringen” zitten en wat het met je doet als je dit los kunt laten.
  • de universele drievoudigheid (wet van 3), in het bijzonder de verdieping in hoe Angst(en) – Verlangen(s) – Essentie(s) werkzaam zijn in de 9 verschillende persoonlijkheidsstrategieën en hoe daar door Bewust (aanwezig) zijn – Eerlijkheid (desidentificatie) – Moed (angsten onder ogen zien)  uit te komen
  • Waarom ben je gehecht aan je “ongezonde” gedrag? Ontmoet je eigen saboteur(s) en leer uit bewust Zijn kiezen. Een creatieve en/of energetische oefening, waarin  we  schaduwwerken met subpersoonlijkheden, je Innerlijke Criticus & je Gekwetste Kind-deel.
  • Ego & essentie-onderhandeling: “Wakker worden” met behulp van inzichten in de gezondheidsniveaus
  • Zelfcompassie en verandering creëren door toelaten en ontmoeten van emoties als boosheid, verdriet, angst en andere (oude) pijn
  • Verbale en non-verbale communicatie en hoe we elkaars gedrag (onbewust) beïnvloeden. Hoe maak je de interactie en gevoelens bespreekbaar? Hoe kun je je “laten zien, horen”?

We combineren de inzichten die het enneagram ons biedt met energetische en creatieve en aanwezigheidsoefeningen, leesmateriaal, observatie-opdrachten en uitwisseling van ervaringen. Natuurlijk blikken we eerst even terug en kijken we waar iedereen nu staat.

Er kunnen maximaal 8 deelnemers meedoen.

Als je elkaar op essentie ontmoet, gebeurt de rest vanzelf. Heb jij de moed? 

Trainingsdetails:

Datum:

Uitgesteld i.v.m. discontinuïteit a.g.v. corona; data volgen. Meld je aan en ontvang een mail zodra data beschikbaar.

Tijd:

van 18.45 - 22.15 uur (inloop 18.30 uur)

Adres:

Drielandendreef 52E, 3845 CA Harderwijk.

Kosten:

€ 395,-- excl. BTW, inclusief trainingshandleiding, Innerlijk Werkdagboek en inclusief 1 uur individuele coaching.

Benieuwd wat voor type jij bent?

Lees hoe je je enneagramtype ontdekt

Ontvang de test met type-beschrijvingen en bel me vrijblijvend voor een toelichting!

Hoe komen wij in contact:

Drielandendreef 52e
3845 CA Harderwijk
0619055222
info@irmgardvandervegt.nl

Ontketen talent in jou en je organisatie