Opstellingenavonden Harderwijk

Herstellen van verbinding met je essentiële aard

Opstellingenavonden Harderwijk

Opstellingenavonden Harderwijk

In 5 avonden gaan we met een groep van ca. 10 tot 12 personen opstellingenwerk doen, waarbij je om de beurt je eigen vraag kunt inbrengen. Daarnaast word je als “representant” opgesteld in het vraagstuk van een ander.

Naast de opstellingen doen we ook korte oefeningen om het lichaams- en emotioneel bewustzijn te vergroten.

Voor wie is het, zo’n opstelling?

Opstellingen of systemisch werken is een heel mooie, fascinerende manier om inzichten te krijgen over je zelf en hoe je jezelf (onbewust) belemmert om een “vrijer” leven te leiden. Eigenlijk zou iedereen dit “moeten” doen, om met meer effectiviteit en vanuit “vrijheid” én verbondenheid met zichzelf en anderen te kunnen leven en werken. Gezond “nieuwsgierig” zijn naar jezelf en anderen is genoeg om mee te doen. Je hoeft geen enkele ervaring te hebben.

De behoefte ontstaat vaak vanuit een probleem, ongerealiseerd verlangen of (terugkerend) thema in je leven (of werk). Opstellen leent zich uitstekend om deze onder de loep te nemen. Het kan veel helder maken als je lastige dingen hebt ervaren, zoals relatie- of samenwerkingsproblemen, ziekte of (een) andere akelige gebeurtenis(sen) in je leven. Het helpt om pijn te verwerken en bepaalde dingen te aanvaarden en/of er de zin van te ervaren, maar ook om je te ontdoen van disfunctionele patronen en blokkades. Het is een heel natuurlijke manier om de verbinding met jezelf, anderen en alles om ons heen te herstellen. Lees meer

Hoe werken we?

Er zijn verschillende manieren om een opstelling te doen. Op deze avonden zullen we gaan opstellen met een groep “representanten”. We starten met het onderzoeken van je vraag en de elementen die daarin een rol spelen op “fenomenologisch” niveau (het niveau waarop de vraag zich in het hier-en-nu voordoet). Denk aan opstellen van jezelf,  je belemmering, verlangen, dilemma’s, anderen die een rol lijken te spelen.

Vervolgens gaan we de vraag in de ruimte uitzetten. Zo wordt in de ruimte zichtbaar en voelbaar hoe jij en je vraag zich verhouden tot een groter systeem (in ruimte en tijd) waar je deel van uit maakt of bij betrokken bent. Daarbij onderzoeken we ook wat er op dieper niveau aanwezig is, door het systeem open te klappen. Denk aan bijvoorbeeld je ouders of nog oudere familie- of historische lijnen die er mee te maken kunnen hebben, etc.. 

Het “nieuwe opstellen”

Ik gebruik eigen varianten van “het nieuwe opstellen” en die uit de werkgroep Energetisch en Systemisch werken van het PEP. Bij deze manier van werken zijn we er niet persé op uit iets te “repareren” met tips, trucs of zweverige toestanden, maar boren we – soms zelfs woordeloos – een zelf-helend en zelfoplossend vermogen in jou zelf aan. De opstelling zelf is zonder oordeel. Er wordt ook geen advies gegeven. De inzichten spreken voor zichzelf en het is aan de vraagsteller om te bepalen wat hij of zij er mee doet.

“Ceremonie” doen

Opstellen is als het ware gezamenlijk een ceremonie doen, waarbij we samen onderzoeken. Tijdens de “ceremonie” nemen de representanten (van de cliënt en de elementen die een rol spelen) zélf hun plek in in de ruimte. Dat maakt bijna altijd bijzonder treffend zichtbaar en voelbaar wat de verhoudingen en onderliggende patronen in het systeem van de vraagsteller zijn.

Door jezelf open te stellen, oprecht aandacht te geven aan wat er gebeurt, durven voelen van energie en wat die je te vertellen heeft, omgaan met de spanning, in contact komen met impasses, blokkades, (nare) gebeurtenissen of ziekte in je leven, verandert er op een diep (lichaams- en gevoels-) niveau e.e.a. jou. En daardoor ook iets in je omgeving. Hoe diep? Dat hangt af van jezelf en wat je aankunt. 

Levensstroom en zingeving

Door het aankijken van blokkades kan er een nieuwe levensstroom of nieuwe beweging ontstaan. Of beter gezegd: Je kunt (weer) contact maken met deze levensenergie en deze laten stromen, vanuit je essentiële aard. Ook als (of juist omdát) het leven ook onaangename dingen op jouw pad brengt/bracht.  

De sessies gaan door als er minimaal 8 aanmeldingen zijn. Het is niet mogelijk je voor één avond aan te melden, omdat we een gezamenlijk verdiepend proces aangaan.

Trainingsdetails:

Datum:

Donderdagavond 2 en 23 april, 14 mei, 4 en 25 juni 2020 (andere data in overleg)

Tijd:

19.15 uur (inloop 19.00 uur) tot ca. 22.00 uur

Adres:

Drielandendreef 52e, Harderwijk

Kosten:

€ 100,-- voor 5 avonden, inclusief BTW, inclusief koffie/thee (pilotprijs)

Benieuwd wat voor type jij bent?

In 15 minuten een indicatie van je enneagramtype en talent. Vink mij aan als coach (onder aan de test!) en bel me vrijblijvend voor een toelichting!

Doe de enneagramtest

Hoe komen wij in contact:

Drielandendreef 52e
3845 CA Harderwijk
0619055222
info@irmgardvandervegt.nl

Ontketen talent in jou en je organisatie